Πολλαπλές Διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις Διεθνείς Ακαδημαϊκές Κατατάξεις!

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στην Κύπρο (και όχι μόνο) !

Αν αναλογιστεί κανείς ότι βρίσκεται ανάμεσα στα 1000 Καλύτερα Πανεπιστήμια του Κόσμου και στο 4% των καλύτερων πανεπιστημίων στην περιοχή EECA (Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας), μπορεί να αντιληφθεί το επίπεδο ακαδημαϊκής ποιότητας που προσφέρει.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει Προπτυχιακά, Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά προγράμματα και έχει πάνω από 12,000 φοιτητές δια ζώσης και εξ αποστάσεως που προέρχονται από 70+ χώρες, γεγονός που το κατατάσσει ψηλά στη λίστα των πανεπιστημίων με International Students (51%), σύμφωνα με τα Times Higher Education World University Rankings 2021.

Η σταθερά ανοδική πορεία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αναδεικνύεται διαρκώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα έγκυρων διεθνών ακαδημαϊκών κατατάξεων: 

  • 5 QS Stars για Ιδρυματική Αριστεία σύμφωνα με τα αποτελέσματα QS Intelligence Unit
  • 32η θέση παγκοσμίως, στη σημαντικότατη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης στην κατάταξη Times Higher Education Impact Rankings 2021, κατατάσσοντάς το 1ο πανεπιστήμιο στην Κύπρο και στην Ελλάδα και ανάμεσα στα 15 κορυφαία πανεπιστήμια στην ΕΕ.
  • 126η θέση παγκοσμίως με βάση την κατάταξη του  QS World University Rankings: EECA 2021, για τρίτη συνεχή χρονιά κατατάσσεται στο 4% των καλύτερων πανεπιστημίων στην Περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας 
  • 201-250η θέση στην κατάταξη Times Higher Education (THE) Emerging Economies Universities Rankings για το 2021, μεταξύ 606 ιδρυμάτων από 48 αναπτυσσόμενες χώρες
  • 251–300η θέση παγκοσμίως στην κατάταξη Times Higher Education (THE) Young University Rankings για το 2021 
  • 301–400η θέση παγκοσμίως στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών με βάση την κατάταξη Times Higher Education World University Rankings by subject για το 2021
  • 401-600η θέση ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική ευρύτερη κοινωνική και οικονομική συνεισφορά, στην κατάταξη Times Higher Education Impact Rankings 2021 
  • 801-1000η θέση παγκοσμίως, με βάση την κατάταξη του Times Higher Education World University Rankings 2021, συμπεριλαμβανόμενο μεταξύ των 1000 καλύτερων πανεπιστημίων του Κόσμου και στην 76η θέση παγκοσμίως στον τομέα της Διεθνοποίησης
  • Mέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων 100,000 επιστημόνων παγκοσμίως και στο 2% των κορυφαίων ερευνητών του επιστημονικού τους πεδίου, με βάση κατάταξη ομάδας ερευνητών του Πανεπιστημίου Stanford στις ΗΠΑ

Γιατί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι η ιδανική επιλογή για σπουδές στην Ευρώπη;

5 QS Stars για Ιδρυματική Αριστεία

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διακρίνεται με την εξαίρετη συνολική βαθμολογία 5 Αστέρων (QS Stars), μαζί με μόνο άλλα 50 πανεπιστήμια ανά το παγκόσμιο.

Συγκεκριμένα, το QS Intelligence Unit αναγνωρίζει την υποδειγματική απόδοση του Πανεπιστημίου, καθιστώντας το ως το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που επιτυγχάνει αυτήν τη βαθμολογία!

Το QS Stars είναι ένα σύστημα αξιολόγησης που επιτρέπει σε υποψήφιους φοιτητές να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα της ποιότητας των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, εξετάζοντας 45 διαφορετικούς δείκτες, οκτώ σημαντικών τομέων, μεταξύ των οποίων: το επίπεδο διδασκαλίας, η υλικοτεχνική υποδομή, η διεθνοποίηση και η εργοδότηση των αποφοίτων.

Πέρα από την υποδειγματική συνολική απόδοσή του το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έλαβε την ύψιστη βαθμολογία (5 Αστέρων) στους τομείς: της διδασκαλίας, της εργοδότησης των αποφοίτων, της διεθνοποίησης, της διαδικτυακής μάθησης/εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, της συμπερίληψης, και της υλικοτεχνικής υποδομής.

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το 2020 διακρίθηκε ξανά με 5 Αστέρια QS στον τομέα της Διαδικτυακής Μάθησης/Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, όπως και το 2017. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα τιμητικό για το UNIC, καθώς μόνο 14 πανεπιστήμια στον κόσμο έχουν λάβει ως τώρα την ύψιστη αυτή βαθμολογία !

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το 2017 ήταν το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έλαβε τη συγκεκριμένη διάκριση !

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη όλες τις παραπάνω διακρίσεις του, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και μάθησης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί μια άριστη επιλογή για όσους φοιτητές επιθυμούν να κάνουν τις σπουδές τους στην Κύπρο !

Related Posts

Leave a Reply